ANPRO

ANPRO
Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Română ,,Ioana Em. Petrescu"

28 mar. 2010

Poveşti de Dragobete

Dragoste nepermisă, de Matei Nicolae, cls a VII-a B, Liceul Greco-Catolic ,,Timotei Cipariu”, Bucureşti

Se spune că, undeva, printr-un ghiozdan, exista un neînsemnat Calculator de buzunar, folosit pentru copiatul la matematică. Toate creioanele, gumele, chiar şi toate ascuţitorile erau conduse de el…
Într-o sumbră şi nefericită zi, proprietarul Calculatorului a fost prins folosindu-l la test. Aşa că proful de mate i l-a confiscat pentru o perioadă de timp, fiind încuiat în dulapul cu lacăt de la catedră.
La început, a fost foarte speriat, deoarece nu mai plecase din ghiozdan de mult timp. Însă, spre surprinderea lui, a întalnit pe cineva de–a dreptul special:
- Hei… e cineva pe aici? Ce întuneric…
Deodată, se aprinse o lumină puternică.
- Salut! Cine eşti, ne cunoaştem?
- Păi… nu cred! Eu sunt Calculator, un calculator de buzunar! Tu?
- O, mă mir că nu ai auzit de mine! Eu sunt Luminiţă. Sunt lumina de la brelocul cheilor lui şefu’, adică domnului profesor. Din moment ce nu ai mai fost pe aici o să-ţi fac prezenţa.
Şi aşa, Luminiţă i-a făcut lui Calculator cunoştinţă cu toate obiectele din sertar, dar…
- Ei bine, noul meu prieten, trebuie să mai cunoşti şi pe altcineva!
- Mi-ar face plăcere!
- Să începem: ele sunt Aşchiuţele, Blană şi cei doi fraţi, Rulment şi Holzşurub. Sunt aici, cu noi, de aproximativ un an şi… bla... bla… bla…
Ei bine, Calculator a pierdut contactul cu lumina de când s-a uitat fix în ochii lui Holzşurub. Era o fată foarte frumoasă şi cred că şi ea îl cam plăcea.
Cei doi, Calculator şi Holzşurub, au fost foarte timizi unul cu altul pe durata şederii calculatorului. În ziua plecării lui, le-a fost foarte greu să se despartă, dar şi-au promis că se vor revedea.
Din acea zi, Calculator o tot striga pe iubirea lui, dar nu se puteau auzi din cauza distanţei. Câteodată, se mai furişau gumele pentru a transmite mesaje de dragoste. Ghinionul celor doi era că posesorul lui Calculator s-a hotărât să nu mai copieze la teste, aşa că erau slabe şanse să se revadă. Ce trist…Asemenea lui Romeo şi a Julietei, calculatorul a rămas fără baterie, de dor, iar holzşurubul a ruginit, tot de dor…
Probabil că s-au întâlnit pe lumea obiectelor nefolositoare, sau, cum i se mai zice, „coşul de gunoi”… Şi încă se iubesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu